Hallo, Ik ben Tuur Benoit!

Zaakvoerder Studio Technix
Freelance programmeur

Contact
+32 476 20 92 61
tuur@studiotechnix.com
Beiaardstraat 23a, 8501 Kortrijk, Belgium

Over mij

Als technologiefanaat en oprichter van Studio Technix bouw ik aan de elektronica software ontwikkelingstools van de toekomst.

Daarnaast werk ik als freelance programmeur in de domeinen van IoT, mechatronica, cyberfysische systemen, robotica, artificiële intelligentie, slimme sensoren en autonome systemen. Dit onder de vleugels van Beiaardlab.

Heb je een project, vraag of idee voor een elektronisch toestel, embedded systeem of een innovatieve app? Sta je voor een technologisch complexe uitdaging? Aarzel niet om mij te contacteren en je project te bespreken.

Expertise

Embedded software

Ontwikkeling van software voor Esp32, Stm32, Arduino, Raspberry Pi, en andere microcontrollers. Ervaring met C, C++ en Rust.

Simulatie en modellering

Achtergrond als onderzoeker in real-time simulatie, cosimulatie, software-in-the-loop en hardware-in-the-loop.

Desktop applicatie ontwikkeling

Met een focus op hoge performantie en cross-platform desktop applicaties. Gebruikmakende van native UI platformen zoals WPF en Avalonia in C# en .NET.

Mobiele app ontwikkeling

Cross-platform ontwikkeling van Android en iOS met behulp van Xamarin Forms.

Studio Technix

Vandaag de dag bevat bijna elk toestel een computer chip. Meer zelfs, voor elke persoon op aarde zijn er 15 toestellen in gebruik die worden gestuurd door een computer chip. De vraag naar artificiële intelligentie en connecties met de cloud is echter een uitdaging voor fabrikanten.

Studio Technix is een ontwikkeltool voor het ontwerpen en bouwen van software voor elektronica. Met Studio Technix kan een ontwikkelaar met minder voorkennis in een kortere tijd nieuwe applicaties bouwen. Studio Technix beschikt over een visuele editor, een codeframework en een simulator en genereert automatisch het grootste deel van de code, zodat de ontwikkelaar zich kan concentreren op de specifieke kenmerken van zijn toepassing.

Als oprichter van Studio Technix geloof ik dat toegankelijke tooling en snelle workflows essentieel zijn voor onze klanten om concurrerend te blijven. Onze tool en services kunnen programmeurs helpen om zich sneller in te werken op het gebied van embedded systemen, internet-of-things en AI on-the-edge. Bovendien profiteert de ervaren ontwikkelaar van de tool omdat hij of zij zich kan concentreren op het oplossen van de problemen specifiek aan zijn toepassing in plaats van tijd te besteden aan low-level code.

Beiaardlab

Beiaardlab is een consultency kantoor voor onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van softwaretoepassingen in de elektronica. Beiaardlab is gespecialiseerd in slimme apparaten, internet-of-things, app-ontwikkeling en artificiële intelligentie.

Werk Ervaring

Jan 2020 - Vandaag · 2 jaar

Zaakvoerder

Studio Technix

Hoofdontwikkelaar van Studio Technix gecombineerd met consultancy werk.
 • Oprichter en hoofdprogrammeur van Studio Technix, een ontwikkelingsplatform voor software voor elektronische apparaten zoals Internet-of-Things (IoT), Slimme Sensoren en Embedded Systemen.
 • Freelance app-ontwikkelaar, gespecialiseerd in cross-platform desktop- en mobiele applicaties. Applicaties zijn geschreven in C# met behulp van een native UI-platform zoals WPF, Avalonia of Xamarin Forms.
 • Freelance embedded software ontwikkelaar. Programmeerervaring met C, C++ en Rust.
 • Freelance simulatie-ingenieur.
Jan 2013 - Dec 2019 · 7 jaar

Ingenieur Onderzoeker

Siemens Industry Software

Werkzaam als onderzoeker op onderwerpen gerelateerd aan simulatie en software voor aerospace toepassingen. Een deel van dit werk is uitgevoerd in het kader van mijn doctoraatsonderzoek in samenwerking met de KU Leuven.

 • Onderzoek naar programmeertaalontwerp voor veiligheidskritische toepassingen. Als onderdeel van dit onderzoek heb ik een nieuwe programmeertaal en compiler gemaakt, genaamd Sim, die recente ontwikkelingen in het ontwerpen van programmeertalen gebruikt om het aantal fouten in embedded software te verminderen. Het contractgebaseerde karakter van de taal maakt formele analyse mogelijk met minder annotaties. De taal is gebruikt voor de verificatie van een conceptuele fly-by-wire-applicatie.
 • Virtuele sensordetectie om de structurele belasting op een vliegtuig te bepalen tijdens de landing. Voor dit project heb ik een koppeling gemaakt tussen een Kalman-filter en de meerlichamensimulatietool Virtual.Lab Motion (nu onderdeel van Siemens Simcenter 3D) met behulp van een aangepaste interface op basis van de FMI2-standaard. Deze interface, geschreven in een mix van C en Fortran, werd ook gebruikt in andere projecten voor co-simulatie, bifurcatieanalyse, optimalisatie en trimanalyse van vliegtuigen. Daarnaast creëerde ik een Matlab Toolbox zodat andere onderzoekers deze interface ook konden gebruiken.
 • Analyse van de structurele dynamische eigenschappen van een drone met een spanwijdte van 6 meter.
 • Ontwerp en analyse van composieten vliegtuigvleugel onderdelen voor een vleugel met laminaire luchtstroom. De uitdaging in dit ontwerp was om een ​​structuur te creëren die sterk genoeg is en dun genoeg is zodat de stroming laminair blijft. Het project was onderdeel van het Europese onderzoeksprogramma Clean Sky.
 • Ontwikkeling van een aerodynamica bibliotheek voor Siemens Simcenter AMESim gebaseerd op de 3D lifting-line theorie. Eerste prototype was gemaakt in F# waarna de uiteindelijke implementatie in C is geschreven.
Maa 2015 - Nov 2019 · 4 jaar 9 maanden

Oprichter

Trigger

Oprichting van Trigger, een online sociaal netwerk en mobiele app om mensen te vinden met gelijkaardige interesses om samen een activiteit te doen, zoals sporten, gamen, en fitnessen. Als je iets wil doen, open je de app en kan je mensen 'triggeren' in de buurt en ze zo aan te zetten om met jouw activiteit mee te doen.

Ik heb C# Asp.NET MVC gebruikt voor de website front-end en C# Asp.NET Web API met Entity Framework voor de backend. Voor de creatie van de cross-platform mobiele app, opteerde ik voor het Ionic en Cordova framework gebaseerd op Html, Css, en Javascript.

Jan 2014 - Nov 2014 · 11 maanden

Oprichter

SmartWings

In 2014 was de dronemarkt sterk aan het boomen. Op dat moment heb ik Smartwings opgericht, een webshop die zich toespitst op de eerste generatie van drones met camera.

Sep 2012 - Dec 2012 · 4 maanden

Onderzoeker

LMS, a Siemens Business

Als onderzoeker in het Aerospace Competence Center, werkte ik aan projecten gerelateerd aan real-time, meerlichamen-, en systeemsimulatie.

 • Gewerkt aan een simulatie model van het stuurmechanisme van een helikopter. Koppeling van het model aan een aerodynamisch helikopter model. In opdracht van een grote helikopter fabrikant. Deel van het Europese Clean Sky onderzoeksproject.
 • Bouwde een real-time vluchtsimulator waarin een persoon een virtueel vliegtuig bestuurt. Deze demonstrator voor co-simulatie is gemaakt om de real-time functionaliteiten van de solver van het multi-body simulatieproduct LMS Virtual.Lab Motion en de systeemsimulatietool LMS Imagine.Lab AMESim te tonen.

Voornaamste tools die in deze projecten werden gebruikt:

 • LMS Virtual.Lab Motion (nu onderdeel van Siemens Simcenter 3D), multi-body simulatietool.
 • LMS Imagine.Lab AMESim (nu geëvolueerd naar Siemens Simcenter AMESim), systeemsimulatietool.
 • Mathworks Matlab & Simulink.
 • C- en Fortran-scripts om de gegevensuitwisseling tussen de verschillende simulatietools uit te voeren.
 • C# Winforms-applicatie voor visualisatie en dashboard.

Opleiding

2014 - Vandaag

Doctoraatsonderzoek (PhD-onderzoek) in de ingenieurswetenschappen

KU Leuven

Onderzoek op het koppelen van hogebetrouwbaarheids aeroelastische modellen met toestandsschattingsalgorithmes. Methodologieontwikkeling en verificatie gebruikmakende van een contractgebaseerde programmeertaal.

2011 - 2012

Master of Science in het Management

KU Leuven

Magna cum laude

2009 - 2011

Master of Science in de ingenieurswetenschappen, Werktuigkunde: Lucht- en Ruimtevaart

KU Leuven

Magna cum laude

2006 - 2009

Bachelor in de ingenieruswetenschappen, Werktuigkunde

KU Leuven

Publicaties

 • Benoit, T., Jacobs, B. (2019). Uniqueness Types for Efficient and Verifiable Aliasing-Free Embedded Systems Programming. In International Conference on integrated Formal Methods (iFM).
 • Benoit, T. (2019). Sim: A Contract-Based Programming Language for Safety-Critical Software. In Digital Avionics Systems Conference (DASC 2019). Winnaar van de 'Best Conference Paper' award.
 • Singh, V. B., Benoit, T., & Braibant, V. (2018). Breaking down silos with contract-based design for industrial software development: illustrated through an aerospace case study. In Embedded Real-time Software and Systems Conference 2018.
 • Castrichini, A., Cooper, J. E., Benoit, T., & Y, L. (2017). Gust and Ground Loads Integration for Aircraft Landing Loads Prediction. In 58th AIAA/ASCE/AHS/ASC Structures, Structural Dynamics, and Materials Conference.
 • Benoit, T., Lemmens, Y., & Desmet, W. (2017). Model-based development of on-board software using a DSL for embedded software. In Aviation Electronics Europe 2017.
 • Benoit, T., Lemmens, Y., & Desmet, W. (2016). Nonlinear State Estimation for Aeroelastic Multi-Body Models. In AIAA Modeling and Simulation Technologies Conference AIAA
 • Benoit, T., Lemmens, Y., & Desmet, W. (2015). Embedding a Multi-Body Model of a Fixed Wing Aircraft in a Nonlinear State Observer. In International Forum on Aeroelasticity and Structural Dynamics (IFASD 2015).
 • Benoit, T., Lemmens, Y., & Desmet, W. (2015). Multi-Body Model of a Fixed-Wing Large Passenger Aircraft for Nonlinear State Estimation.
 • Benoit, T., Lemmens, Y., Verbeke, J., & Roo, R. De. (2014). Flight Dynamics Simulation with Integrated Electrical System Model for Pilot-in-the-Loop Testing. In AIAA Atmospheric Flight Mechanics Conference.

Contact

Adres
Tuur Benoit
Studio Technix
Beiaardstraat 23a,
8501 Kortrijk, Belgium
Telefoon
+32 476 20 92 61
Email
tuur@studiotechnix.com